NLP – Voor wie is NLP?

Belangrijker nog: voor wie is NLP niet geschikt?
NLP is niet geschikt voor mensen die geen motivatie hebben hun huidige situatie en hun leven in het algemeen te verbeteren. Mensen die ongelukkig zijn met hun manier van leven en mensen die denken dat ze dat kunnen optimaliseren zouden zeker NLP moeten overwegen.

Maar werkt NLP voor iedereen?
Het antwoord is nee, NLP werkt niet voor iedereen. Maar gelukkig werkt NLP voor heel veel mensen wel goed. Want NLP is niet alleen een therapie, het is een combinatie van een aantal technieken en methoden waarmee menselijk gedrag in kaart is te brengen. Zolang een persoon ervoor openstaat werkt dit voor al het menselijk gedrag.

Zo is NLP overal te gebruiken en heeft NLP overal een verbeterende invloed. Het is daarom ook niet opmerkelijk dat NLP veel word gebruikt in het bedrijfsleven en dat het een goede basis is voor teambuilding activiteiten. Bij de therapieën, waar NLP het meest bekend mee is, zie je vooral dat NLP goed werkt met een scala aan psychische problemen zoals bijvoorbeeld angst, woede, depressie, stress, fobie, trauma. Maar ook met zogenaamde psychosomatische klachten, lichamelijke klachten veroorzaakt door onder andere bovengenoemde psychische klachten.

De kracht van de NLP is dat het zeer eenvoudig is. Veel mensen kunnen het daarom ook makkelijk op zichzelf toepassen. Het lezen van een boek over NLP of het bijwonen van een aantal cursussen kan iemand al aanzienlijk verranderen. Maar voor echte problemen is het raadzaam in therapie te gaan.